Att söka jobb kan vara roligt, givande, spännande och ibland alldeles fruktansvärt. Det sägs att allt handlar om inställning men efter att gång på gång ha blivit avvisad kan vem som helst tappa gnistan. Vad finns det egentligen för knep för att inte köra fast i sitt jobbsökande? Vi har tagit fram några tips till dig som önskar en extra boost i jakten efter drömjobbet.

Ta hjälp av bemanningsföretag

Det är viktigt att känna att man inte är ensam i den process som jobbsökande kan vara. Att ta hjälp av ett bemanningsföretag är en bra start för den som har svårt att hitta ett arbete. Det finns seriösa bemanningsföretag i Stockholm och de flesta andra städer i landet som gärna hjälper dig att hitta en arbetsplats som passar just dig. Att bli anställd hos ett bemanningsföretag är ett jättebra sätt att få en fot in på arbetsmarknaden och undvika att lämna stora luckor i sitt CV. Dessutom får man hjälp med att matchas ihop med en arbetsplats som passar just ens egna preferenser och erfarenheter.

Slipa ditt CV och personliga brev

När någon säger att den söker hundratals jobb men aldrig blir kallad på intervju är det dags att se över CV och ansökningsbrev. Det är oftast här problemet ligger. Arbetsförmedlingen kan hjälpa dig att skriva ett CV som ser bra ut och framhäver dina egenskaper. Det personliga brevet som skickas med vid ansökan ska skrivas om inför varje sökt tjänst för att passa just det företaget. Viktigt är också att tänka på att brevet ska vara kort samt personligt men inte privat. Berätta gärna om varför just du är rätt person för den här tjänsten men bespara dem information om hur många katter du har.

Våga satsa på dina drömmar

Med ett stort självförtroende kommer man långt. Det är lätt att självkänslan börjar dala när jobbsökandet går trögt men det är viktigt att inte ge upp. Våga söka de där tjänsterna du inte känner dig helt kvalificerad till. Våga kräva en högre lön och våga lämna in en spontanansökan på ett företag du alltid drömt om att jobba för. Du har ingenting att förlora och i bästa fall sitter du inom kort med ditt drömjobb i handen!