Jag heter Josefin men kallas Jossan. Jag jobbar som kock och har en katt som jag umgås mycket med på fritiden. Jag kommer ursprungligen från Skåne men jag har bott i Göteborg i 10 år. På min blogg kommer du få följa med när jag umgås med mina kompisar på uteställena i Göteborg. Jag kommer också visa dig min vardag som kock, vilka rätter jag lagar, hur min arbetsplats ser ut och vad jag tycker om med mitt jobb. Min dröm är att flytta tillbaka till Skåne och öppna ett värdshus, men det kommer nog inte bli på ett par år.

I Skåne har vi speciella marknadsdagar och skördefester. Om man köper almanackor får man en bild av hur människor levde på landet förr i tiden. De olika aktiviteter man sysslade med var beroende av årstidernas växlingar och vädrets makter.

Därför blev jag kock

Mitt intresse för matlagning började tidigt. Vi försöker väl alla få uppmärksamhet när vi är barn, och jag märkte att alla i familjen blev glada när jag bakade en kaka. Så på den vägen är det. Jag har 2 syskon som är äldre än mig. Min storasyster jobbar som ekonom i Stockholm, henne ser jag inte ofta. Hon är en karriärsintresserad kvinna som lätt glömmer bort jordnära ting. Min bror är fiskare så honom har jag mer gemensamt med. Jag brukar ta med mig lite goda fiskkryddor när jag hälsar på honom.

Mitt nästa projekt är en stjärnkikare. Jag är nyfiken på vad som finns därute. Vem skulle inte vilja vara den första kvinnan på månen? Det kanske inte är genomförbart i min generation men jag är säker på att kvinnor en dag kommer gå på Mars. Behövs det någon kock i rymdskeppet, så räkna med mig!