Det finns mängder med träningsbloggar på nätet, och det är inte svårt att förstå varför. Det är förstås lockande att kunna förena sin passion för träning, med att kunna få en inkomst. Det finns många exempel, både svenska och internationella, på personer som delvis eller helt lever på sina träningsbloggar. En av de största utmaningarna är således att sticka ut ur mängden. Får man ingen trafik till sin blogg, blir det svårt att kunna tjäna några pengar.

Att starta eget

Det finns många fördelar med att driva en egen firma, även för den som startar med en blogg. Genom att ha sin egen verksamhet blir det plötsligt möjligt att exempelvis kunna uppgradera sin bil med ett smidigt modulsystem för att få plats med utrustning, eller varför inte öppna en mottagning av något slag. Det kan förvisso dröja ett tag, innan det lönar sig att starta upp en sådan verksamhet, men en blogg är desto enklare. Många träningsbloggar har utvecklats från att vara enbart en blogg till att innefatta ett eget klädmärke, eller egen produktserie med träningsprodukter. Några av de större träningsbloggarna har även lyckats öppna egna gym.

Varifrån kommer inkomsterna?

För den som börjar med en blogg, är förmodligen det första målet att nå ett någorlunda högt besöksantal. Innan man har fått en trogen skara på ett par tusen personer är det egentligen inte så mycket man kan göra för att få in pengar på sin blogg. Det är i första hand reklamannonsering som ger den passiva inkomsten. Genom att göra sig ett namn kan man även bli kontaktad av olika tillverkare för att promota deras produkter. Det är viktigt att man är öppen gentemot sina läsare när man är sponsrad och när man gör reklam.