Behöver du ett nytt jobb, bli befordrad eller vill du starta eget företag? Då kan bloggen vara din hjälp framåt. Som student kan du redan nu börja arbeta på att få ett bra jobb, genom din blogg. Här kommer tipsen på hur du tar dig framåt med hjälp av en blogg.

Underbara Göteborg

Göteborg är en underbar stad som kan erbjuda det mesta: mysiga restauranger, kaféer, pubar, roliga affärer och mycket sport. Du har skärgård, en intressant arbetsmarknad och ett riktigt bra universitet, och självklart en rejäl konkurrens om jobben. Då kan det vara klokt att du startar en blogg för att maximera dina chanser att lyckas. Om du just nu bor i Göteborg, är på väg att flytta dit eller någon annanstans, så är det ju alltid ett stressmoment att flytta. Ett tips är då att anlita rent&move, din flyttfirma i Göteborg, som både erbjuder flytthjälp, magasinering och städning. Så kan du i lugn och ro fokusera på karriären eller studierna.

Bloggen – för dig som vill starta eget

Om du drömmer om att gå från fast anställning till eget företag är en blogg en bra början vare sig du vill ha ett internetföretag eller annan firma. Genom att skapa en smart och genomtänkt företagsblogg kan du börja bygga ditt varumärke redan idag. Om ditt mål är att bli en internetentreprenör är det bara att du köper webbhotell med många domäner och sätter igång. Trial and error är internetsentreprenörens skola framåt. Är det så att du vill ha en egen butik, klädaffär eller en restaurang, startar du en blogg om just det ämnet. Inte om din dröm, om butiken eller kafét som bara är på ett planeringsstadium, utan om själva ämnet.

Framåt i karriären eller för att få ett jobb

En blogg kan hjälpa dig både in på arbetsmarknaden och framåt i karriären. Blogga om det du vill jobba med, alltså ämnet, och länka till bloggen i ditt CV. Det gör dig intressantare på arbetsmarknaden. Om du redan har ett jobb och driver en bra blogg, så kommer din chef upptäcka det och ge dig intressantare uppgifter.

Som student är det klokt att blogga inför att en dag söka jobb eller för att få en riktigt bra praktikplats under studietiden. Börja skapa kontakter som student och visa din kunskap genom din blogg.