Hej huvudstaden! Eller hejdå, kanske, för jag sitter på hotellrummet och det är söndag kväll och imorgon ska jag hem. Det har varit en skoj helg här. Imorgon har jag ett jobbmöte här och därför passade jag på att åka hit redan i fredags för att få en Stockholmshelg. På fredagen var jag här ganska sent så jag började med att äta middag med en gammal klasskamrat som flyttat hit. Catch up och så vidare. Kul att höra vad som hänt på sistone i hans liv. Vi åt indiskt på Shanti på söder och det var smarrigt. Jag tog naanbröd med vitlökssmör till maten och var uppenbarligen jättehungrig, för jag åt upp allt.

Igår, lördag, valde jag att strosa runt på söder. Jag hittade en liten promenadslinga, Monteliusvägen, som vetter ut mot vattnet och med utsikt över till exempel Stadshuset och bort mot Gamla stan. En riktigt fin promenad. Inte så lång, typ 500 meter, men jag stannade ofta. Man går högt upp, så utsikten är riktigt fin.

Jag besökte också Älskade Traditioner som är ett nostalgiskt kafé som är inspirerat av både gamla tider och lite amerikansk vintage. Där kan man få matiga våfflor med fantastiska fyllningar. Våffelwraps också! Och förstås äppelpaj och annat gott.