Mina semesterplaner ser ut såhär: Öland. Jag är bjuden på bröllop i en liten by som heter Vickleby som ligger på södra Öland. Där finns ett pensionat som heter Bo Pensionat som vi gäster ska bo på. Det ska bli urmysigt! Vickleby ser – i alla fall när jag googlar – ut som en typisk, charmig liten Ölandsby. Vackra små trähus med målade dörrar, trädgårdar, kalkstensmurar. Vännerna – Vicky och Peter – ska gifta sig i kyrkan. Det är en ganska liten kyrka, men vi är ett litet sällskap så det är inga problem. Middagen ska de ha i pensionatets trädgård. Jag gissar att det blir ett partytält ifall det skulle regna. Eller så regnar det aldrig på Öland? Haha. Solens och vindarnas ö, som det heter.

När jag är i Vickleby vill jag passa på att besöka Capellagården. Det är en konstnärlig skola skapad av Carl Malmsten (jag är väldigt svag för hans vackra trämöbler). På skolan kan man studera möbelsnickeri, textil, trädgård och keramik. Trädgården kan man dessutom vandra runt i och ibland har de öppet hus så man kan titta in i ateljéerna. På sommaren brukar det vara en elevutställning. Förut var den i Vickleby, men sen har den varit på andra ställen på Öland. Jag ska ta reda på var den är i år. Där ställs det gångna årets elevarbeten ut (man kan också köpa).

Ölands djurpark är ett ställe jag inte drömmer om att besöka, men några i sällskapet vill hemskt gärna åka karuseller. Jag tycker att det är väl bättre att åka på Grönan eller Liseberg då, men de vill dit. Vi får väl se om jag följer med. Annars ska det finnas fina stränder och på södra Öland är det inte lika packat med folk under sommaren som det är i Köpingsvik eller Böda Sand. Ett ensamt morgondopp längtar jag efter. Kanske jogga längs med stranden. Nere vid och utanför Mörbylånga och sedan söderut, mot södra udden, ska det finnas sälar. Jag kanske ska ta med kikaren. Sälar är ju bara så gulliga! De där stora, svarta blanka ögonen och det bulliga utseendet. De påminner lite om hundvalpar, tycker jag.

I Ekerum lär det bakas Ölands godaste pizza så ett besök dit är givet. Jag älskar pizza! Finns ingen bättre mat, helt enkelt.