Vet ni vad jag gjorde förra helgen? Jag och min brorsa drog till Edinburgh! Jag hade aldrig varit där förut, men det var då inte en dag för sent. Vilken fantastisk stad! Det regnade förvisso lite varje dag, men inget ösregn och inget ihållande så det var inte värre än att vi kunde slinka in i ett kafé eller en butik tills det slutade regna. Staden i sig är så grå, sten-grå, men på ett vackert och historiskt sätt. Och så mitt i allt finns färgklickar. Victoria street, förstås, men även de vanliga grå husen kan plötsligt ha röda eller gröna fönsterfoder och det hänger massor av färgglada blommor i amplar och blomlådor. Det är så fint.

Vi besökte botaniska trädgården. Den är stor, man kan gå hela dagen där. Det finns flera olika avdelningar och teman och man hittar exotiska träd likväl som koloniträdgårdsinspiration. Häftigast av allt är växthusen. De är gigantiska och hänger ihop så att man går från det ena till det andra. De håller olika klimat och temperatur. En del är torra, andra fuktiga, några heta och någon annan lite svalare. I en kan man uppleva hur det kanske var på dinosauriernas tid. Det växthuset är fuktigt och lite svalare, med många stora ormbunksväxter. Det finns också varma hus med hängande orkidéer och ett med en damm där det flyter gigantiska platta blad, som stora näckrosblad med kant. Det känns asiatiskt.

Självklart besökte vi slottet som ligger högst upp på klippan i Edinburgh och sedan vandrade vi gågatan ner. Brorsan ville absolut gå på en guidad whiskytur så det gjorde vi, inklusive provsmakning. Jag lärde mig en hel del om whisky och det var kul att se hur den tillverkas.