Att blogga är mycket populärt och idag är det ett stort antal privatpersoner som delar med sig av sina vardagliga, men också sina festligare tillfällen på nätet där familj, vänner och alla andra som är intresserade kan läsa. För många har en blogg blivit lika viktig som en dagbok, med den skillnaden att en dagbok är privat. Det hindrar dock inte vissa bloggare från att lägga ut både vågade historier, men också dela med sig av sina innersta känslor för ett stort antal läsare.

[IMAGE=fAfd76cFWn1M.jpg]

Många som bloggar brukar ofta berätta om speciella händelser som inträffar och som kan vara intressanta för andra läsare som får tips om hur de ska hantera dessa händelser. Om du exempelvis har flyttat nyligen och fick hjälp med flyttstädning i Gävle och blev mycket nöjd kan du skriva om detta företag på bloggen för att tipsa andra om en bra flyttstädning. Dessutom är flyttstädning väldigt tråkigt, speciellt efter att du har burit möbler i trappuppgångar under ett par dagar. Då är det bättre att anlita professionella städare som garanterar att din flyttstädning godkänns.

Att starta en blogg

Om du vill starta en blogg och börja dela med dig av händelser i ditt liv kan du hitta ett flertal stora bloggportaler på nätet som erbjuder dig möjligheten att blogga. Det finns möjlighet att hitta bloggar som är gratis men du kan också välja en känd bloggportal som kostar lite pengar varje månad, men som istället ger dig verktyg att marknadsföra dig själv så fler hittar din blogg. När du bloggar bör du bestämma dig för vilken målgrupp som du främst vänder dig till; familjen, vänner eller allmänheten. Det bestämmer också vilket innehåll som du främst ska posta på din blogg. För familjen är det viktigt att visa upp barnen, vilka aktiviteter ni utför på dagarna och vad ni äter till middag. För vännerna är det kanske att du postar tips om smink och kläder, aktiviteter under kvällarna och berättar om ditt förhållande.

Om du istället vänder dig till den stora allmänheten är det bra om du har ett tema för din blogg som kan intressera många läsare. Din blogg kan exempelvis handla om matlagning, kläder, smink, barn eller något annat ämne som intresserar många läsare. Om du får många besökare som läser din blogg varje dag kan du också börja tjäna pengar på din blogg genom att annonsera om produkter som du skriver om. Men förvänta dig inga jätteinkomster från bloggen.

Att hitta till din blogg

För att besökare ska hitta fram till just din blogg behöver du marknadsföra den. För familj och vänner är det enkelt att bara skicka en länk, men för allmänheten krävs andra åtgärder. Du kan exempelvis lägga in en länk i din medlemsprofil på olika forum, skriva inlägg på andras bloggar eller byta länkar med andra bloggare.