Vi skulle ha en liten fest och jag tog på mig att baka tårta. Jag har alltid drömt om att prova att göra en funfetti cake. Det är en ljus tårta med smörkräm mellan lagren och utanpå. Det som gör den speciell är att man har massor av strössel själva bottnen så när man skär en tårtbit är det som färgsprakande konfetti. Man ska förstås ha den där strösselsorten som är i olika färger, ni vet den klassiska från barndomen.

Jag googlade efter recept och hittade många olika. För att få kakan sådär vit i botten ska man ha äggvitor och inte äggulor. Och för att få den riktigt fluffig och mjuk ska man vispa äggvitorna till ett skum innan man rör ihop dem med resten av smeten. Det var lite pilligt – så många ägg att separera – men annars enkelt. För att kompensera för fettet som försvinner när man tar bort äggulorna lägger man till lite smör. Sedan i med cirka en deciliter strössel som man rör i allra sist.

Krämen är en fin smörkräm. Jag valde att bara använda den utanpå tårtan och inuti hade jag vit chokladmousse, för jag ville ha mer fluffighet och luftighet i tårtan. Den blev riktigt hög och fin. Jag garnerade sidorna med ännu mer strössel och ovanpå gjorde jag ett mandalamönster av silverkulor (strössel, alltså, inte riktiga silverkulor). Tårtan gjorde succé kan jag säga. Trots att det bara var vuxna på festen älskade alla de små färgklickarna av strössel och tyckte det såg festligt ut.