Det är många som skriver bloggar men man ska veta att det är väldigt många som läser bloggar. Det är många bloggare som har följare som läser i stort sett allt de skriver. Orädda och omåttligt populära Bianca Ingrosso är en sådan bloggare. Men det finns andra också. Det de har gemensamt är att de håller sig till ett ämnesområde. De som blir framgångsrika har ett ämne som de gillar och som de berättar om med glädje för andra.

[IMAGE=e53CnsfO9T5z.jpg]

Man kan självklart vara en enda person som bloggar. Men det finns också framgångsrika bloggar som drivs av produktionsbolag för olika företags räkning. Det handlar då om bloggar som fungerar som en kombinerad reklamkampanj och information om företagets tjänster. Hur lönsamma företag blir för att de också har en blogg är det ingen som vet. Men man kan säga att många stora företag satsar på det och de har naturligtvis en strategi och en plan för det. Alla borde veta hur väl de behöver en blogg för att marknadsföra sitt företag. Det räcker inte längre med en hemsida. Det finns flera företag som till exempel gotaenergi.se som kan nå ut mycket bredare med en partner som driver en blogg. Just företag behöver ju inte driva sin blogg själv utan kan med varm hand överlåta det arbetet åt professionella skribenter och bloggare.

[IMAGE=e6FmOTfWb34e.jpg]

En privatperson gör sällan marknadsundersökningar inför bloggandet. Då är det oftast ren och skär passion för ett ämne eller en livsstil som driver bloggaren. Konstnären och fotografen Jonna Jinton är ett exempel på en bloggare som delar med sig av sin konst, sina underbart vackra foton och sin väldigt speciella livsstil. Hon har nyligen gift sig och lever med en annan konstnärssjäl som smider silversmycken och säljer dem genom bloggen runt om i hela världen. Detsamma gäller Jonna Jintons tavlor. Hon målar dem och säljer dem via internet över hela världen. De lever så gott som i vildmarken, i en pytteliten by långt upp i skogen i Norrland. Där måste man vara överlevnadskonstnär oavsett vad man sysslar med för att försörja sig. Så det är en speciell blogg och vlogg som hon driver.

Det viktigaste är alltid att man har något man vill förmedla till andra. Om det är ens livsstil man vill dela med sig av så gäller det att i vått och torrt gilla att vara offentlig på ett lite annorlunda sätt. Det väsentliga är att det märks att det ämne man valt att förmedla till sina följare är ett ämne man brinner för. Vare sig det är en livsstil som till exempel friluftsliv eller krogliv eller ett ämne man vill skriva om så gäller det att vara sann och ärlig. Det är det djupa intresset och uppriktigheten i sättet att framställa sin sak som gör intryck på människor. Det är intresset för ett ämne eller sättet att leva som väcker andra människors nyfikenhet och vilja att engagera sig i en bloggares liv.