En gång i tiden kunde man göra en karriär som bloggare. Jo, det kan man nu också, men då, i bloggarnas begynnelse, var konkurrensen mindre (för det var få som ville eller vågade synas online – tvärtemot nu). Bloggarna var ofta fula och bilderna små och av dålig kvalitet. Det var inte svårt att sticka ut. Men från att ha många följare till att faktiskt jobba med att blogga var steget å andra sidan väldigt stort. Jag hade själv en blogg då, men eftersom jag noga aktade mig för att visa mitt ansikte i bild (vad trodde jag skulle hända då, egentligen?) blev jag inte precis känd, även om jag hade väldigt många följare ett tag.

Om man vill göra karriär som bloggare idag bör man nog antingen vara hyfsat känd redan innan OCH kombinera det med en blogg som verkligen lockar folk, både visuellt och innehållsmässigt. Jag är inte känd för fem öre, men jag tror inte det behöver vara kört för det. Det finns nämligen en annan väg att gå och det är att nischa sig. Blogga om en speciell grej och få följare som gillar samma sak. Det är så många mat- och bakbloggare har gjort. De gör sin grej och de gör det väldigt bra och med tiden blir de kända på kuppen och får jobb och uppdrag och så vidare. Men man måste hitta något unikt, man måste göra det ofta och under en låååååååång tid och man måste hålla en hög kvalitet. Det går att ta sig fram i bloggvärlden, men det är ta mig tusan inte lätt.

Själv vet jag inte ens vad jag skulle vilja blogga om ifall jag skulle försöka mig på en karriär. Skulle det bli bakning och pyssel? En resedagbok? Känns inte tillräckligt unikt …