Drömmer du om att leva heltid på internet? Tänk vad skönt att bara kunna kliva upp på morgonen och få vara kreativ och arbeta med ditt eget företag. Problemet är att det tar tid att bygga upp en onlinebusiness, vare sig du vill ha en blogg, webbshop eller Youtubekanal. Då är det smart att hitta ett riktigt bra jobb som du trivs med. Skriv ett jättebra personligt brev så får du drömjobbet.

Det personliga brevet – dörren till jobbet

När du söker jobb är ditt personliga brev vägen att få in foten på ett företag. Du söker jobb på nätet och skickar in ditt CV. Det första sätt som arbetsplatsen möter dig på är just genom ditt brev. Därför är det så viktigt att du kan skriva en ansökan som står ut. Att skriva en riktigt bra ansökan är svårt. Du får å ena sidan inte uppfattas som alla andra, en i den stora massan, å andra sidan får ditt brev inte vara för långt. Om du hittar ett riktigt bra jobb som får över 100 ansökningar, så kommer den personalansvarige inte orka läsa alla långa personliga brev. Vägen till drömjobbet går genom det smarta och effektiva personliga brevet som är utformat till den specifika arbetsplats som du söker jobb hos. Det tar tid att skriva ett sådant brev. Eller så gör du det på ett par minuter. Skriv ett personligt brev med Cowrites mall så ökar du avsevärt dina chanser att få jobbet. Lägg tiden på ditt blivande onlineföretag, inte på personliga brev.

Starta företag

Det är spännande att ha ett eget företag. Har du en sajt, en blogg, Youtubekanal eller en e-shop som du håller på att bygga upp? Medan du bygger upp ditt företag behöver du inte ha en F-skattsedel från Skatteverket. Däremot bör du ansöka om den så att du blir en riktig företagare när du börjar få inkomst. Det som är så bra med just onlineföretag är att du kan börja arbeta på din blivande business i ditt hem. På egen hand utan att någon vet om det. Om du är i startgroparna och inte vet vilket slags onlineföretag som du vill driva, så är det smart att faktiskt bara sätta igång med en idé. De flesta som lyckas på internet har flera sajter som de driver samtidigt. De har startat bloggar, Youtubekanaler och andra idéer. Du kan designa muggar, blogga om husdjur och ha en Etsyshop där du säljer tavlor. Testa olika idéer och se vilken som bär, så satsar du på den sajten.