Det är något särskilt med att bo på landet och ha tillgång till natur, lugn och ro – och en massa äventyr. Om du bor på landet är det ett perfekt ämne att blogga om. Här kommer tre tips till lantbloggen!

[IMAGE=ecWnuBbomumC.jpg]

Livet på landet

Det är många som drömmer om att kunna bo på en gård på landet, ha några djur och få njuta av den speciella livsstilen. Livet på landet ger mycket att blogga om, t.ex. händelser, men också annorlunda perspektiv gentemot livet i stan eller i ett villakvarter. Förutom att det finns mycket att blogga om, så kan en blogg också en extra inkomst – vilket kan vara bra om du helst skulle vilja kunna stanna hemma lite mer.

En del av att bo på landet handlar ju också om aktiviteter, som att ta hand om hus, ha djur och behöva ha vissa större maskiner. På landet kan man både behöva en liten traktor och en snöslunga för att kunna ta sig ut från gården vintertid, eller en grävskopa för att fixa till i trädgården eller hästhagen. Om du bor på landet och behöver bra maskiner och verktyg, så har https://kellfri.se allt som du behöver, både för djur och lantbruk. Med en bra blogg kan du låta bloggen betala en del av alla de saker som du behöver för ett skönt lantliv.

#Blogga om landet

För att skapa en bra blogg om livet på landet så måste du verkligen blogga om just livet på landet. Det kan ju först låta självklart, men det är många som skriver om allt möjligt om lantlivet – bloggen blir för bred. Om ditt mål är att få en läsekrets och rent av inkomst på bloggen, så måste du välja en särskild aspekt som du skriver om. Om du har en lantgård är det en bra nisch, och bloggen kan då också göra reklam för vissa egenproducerade produkter. Andra ämnen kan vara att äga häst, katter eller att främst äta det som du kan jaga, fiska och så själv. Ju mer specifik du är, desto lättare blir det att faktiskt få läsare.

#Gör bloggen intressant

Att bloggen ska vara intressant kan också låta som en självklarhet, men vad som menas med intressant kan skilja sig mellan bloggare och läsare. En bloggare skriver ju om det som hen tycker är intressant, men det behöver inte betyda att läsarna tycker att det ger dem något. Om du vill få läsare behöver du skriva om sådant som dina läsare kan ha nytta av, nyttiga tips alltså. Om du håller på med ridsport kan du göra ett flerdelat reportage om hur du har anlagt en paddock eller skapat en ridbana i skogen. Både små och stora tips är bra.

#Kontinuerligt

Du måste blogga hela tiden, även när ingen i början läser din blogg. Naturligtvis behöver du inte skriva varje dag, men minst varannan vecka om du garanterat vill få återkommande besökare, men helst två gånger i veckan.