Våren är äntligen här! Jag vet inte hur det är med er, men för mig tillbringar våren alltid ny energi och kreativitet. Det känns så skönt att vinterns långa och mörka molntäcke äntligen börjar dra sig undan och att solen vågar titta fram igen. Men trots detta är tyvärr inte kylan helt puts väck och därför ville jag tipsa er om hur man simpelt kan skapa sin egna snygga mössa!

Virka din egen mössa

Det enklaste sättet att skapa en egen mössa är att virka den. Ja tro det eller ej, men om man lär sig grunderna inom virkning så är det ett perfekt nybörjarprojekt som man kan ta sig an! För att göra detta behöver man alltså ha en virknål i rätt storlek, jag själv föredrar virknålar som är nr 5-6, samt söka upp ett mönster på webben som man kan följa.

Om man är helt ny på just virkning kan det vara en idé att söka upp hur man gör de olika maskorna på exempelvis Youtube. Där brukar jag själv söka upp en del när jag känner mig osäker på hur man går tillväga för att genomföra olika projekt, så jag kan verkligen tipsa om detta!

Sticka din mössa

Om man är mer bekväm med att sticka kan man göra det med. I grund och botten är principen densamma som vid virkning, bara det att man använder sig av stickor istället för virknålen och att mönstret skiljer sig något. Men kan man virka så kan man också ofta sticka, eller åtminstone ha lättare att lära sig hur man stickar.

Även här kan man hitta fina mönster på webben och dessutom tror jag att fler än du själv hade uppskattat att få en fin vårmössa som är specialskapad för just den som får mössan!

Designa din unika mössa

Om du tycker de tidigare alternativen känns svåra, så kan man göra en unik mössa på annat vis med. Ett tips är att exempelvis designa och skapa sin egen mössa med tryck då det finns flera företag på webben som erbjuder just denna möjlighet. Både ett snabbare, men fortfarande kreativt alternativ för dig som tycker om att skapa men kanske inte har tid eller resurser för att skapa en egen mössa.

Sy en mössa

Ett sista tips som kan lämpa sig till dig som varken kan sticka eller virka, men trots detta vill skapa en egen mössa helt från grunden är att sy en mössa. Fördelen med att sy sin egen mössa är att det finns många fina tyger som man kan köpa billigt samtidigt som det tar mindre tid. Dock beror det helt enkelt på hur man vill att mössan ska se ut då den sydda mössan får ett annorlunda utseende gentemot en stickad eller virkad mössa.

Hoppas du fann detta blogginlägg inspirerande och lycka till med skapandet!